• Evropa - Gruzija - Istočna Evropa

  Vodič za Tbilisi — top atrakcije + utisci i saveti

  Tbilisi nije tipična turistička destinacija koja momentalno obara s nogu. Mi smo čak prvih dana bili pomalo razočarani, osećajući se i pomalo prevarenim jer Tbilisi na netu (i Instagramu) izgleda mnogo sređenije i uređenije nego što zapravo jeste. Ali kako su prolazili dani, počeli smo da otkrivamo sve njegove slojeve — i Tbilisi nam se polako ali sigurno uvukao pod kožu. Saznajte više o našim utiscima iz glavnog grada Gruzije ovde.

 • Gruzija

  Šta treba znati pre putovanja u Gruziju

  Planirate putovanje u Gruziju? U našem vodiču ćete saznati koje je pravo ime za Gruziju, da li se nalazi u Evropi ili Aziji, kakva je politička i bezbednosna situacija, koliko košta putovanje i još mnogo, mnogo toga!

 • Evropa - Francuska

  Kratak vodič za Menton — dnevni izlet iz Nice

  Menton može da se pohvali malim ali veoma piktoresknim starim gradom, prelepim pogledom, prilično opuštenom mediteranskom atmosferom — i preko 300 sunčanih dana godišnje, idealnim vremenom za uzgajanje citrusnog voća po kojem je gradić nadaleko čuven. Ako vam se dopada kako ovo zvuči, čitajte dalje — jer krećemo u kratki virtuelni obilazak Mentona.

 • Evropa - Monako

  Sve što (ni)ste želeli da znate o Monaku

  Ako se nađete u Nici ili nekom drugom gradu na Azurnoj obali, greota je da ne skoknete i do Monaka, a ako već idete u Monako, onda vam ovaj vodič može pomoći da saznate nešto više o monaškoj (kaže se monačanskoj, ali naša verzija zvuči bolje) istoriji, o tome kako doći i šta videti, kakve cene da očekujete i još mnogo toga.

 • Evropa - Francuska

  Vodič za Nicu: top atrakcije, cene + korisni saveti

  Iako je Azurna obala širom sveta poznata kao luksuzno letovalište (ili igralište) za bogate i slavne, prelepa, sunčana Francuska rivijera odavno više nije nedostižna za nas obične smrtnike. U ovom vodiču ćemo vam prikazati Nicu iz naše perspektive i usput podeliti savete kako da izvučete maksimum iz putovanja na Azurnu obalu — a da na to ne potrošite pravo malo bogatstvo.

 • Evropa - Norveška

  Detaljni vodič za Oslo — vredi li posetiti glavni grad Norveške?

  Oslo je jedan od onih gradova koje smo jako dugo želeli da posetimo zajedno. Ali eto, nekako bismo tu posetu uvek odlagali zbog previsokih cena u Skandinaviji ili drugih planova za (jeftinija) putovanja. Kada smo ga konačno i videli posle više godina čekanja, utisak nam je bio prilično mlak. Saznajte više o našim utiscima u ovom vodiču.

 • Evropa - Norveška

  Vodič za Bergen — Bože, kakav grad!

  „Bože, kakav grad!” — ovu rečenicu sam nebrojeno puta ponovila prvo šetajući Bergenom, a kasnije i opisujući ga drugim ljudima, jer je teško naći reči koje mogu da opišu mesto koje vam nepovratno ukrade srce na prvi pogled i na kome se osećate kao da na neki način pripadate, čak iako ste ga prvi put sada videli i možda nećete više nikada.