• Evropa - Francuska

  Kratak vodič za Menton — dnevni izlet iz Nice

  Menton može da se pohvali malim ali veoma piktoresknim starim gradom, prelepim pogledom, prilično opuštenom mediteranskom atmosferom — i preko 300 sunčanih dana godišnje, idealnim vremenom za uzgajanje citrusnog voća po kojem je gradić nadaleko čuven. Ako vam se dopada kako ovo zvuči, čitajte dalje — jer krećemo u kratki virtuelni obilazak Mentona.

 • Evropa - Monako

  Sve što (ni)ste želeli da znate o Monaku

  Ako se nađete u Nici ili nekom drugom gradu na Azurnoj obali, greota je da ne skoknete i do Monaka, a ako već idete u Monako, onda vam ovaj vodič može pomoći da saznate nešto više o monaškoj (kaže se monačanskoj, ali naša verzija zvuči bolje) istoriji, o tome kako doći i šta videti, kakve cene da očekujete i još mnogo toga.

 • Evropa - Francuska

  Vodič za Nicu: top atrakcije, cene + korisni saveti

  Iako je Azurna obala širom sveta poznata kao luksuzno letovalište (ili igralište) za bogate i slavne, prelepa, sunčana Francuska rivijera odavno više nije nedostižna za nas obične smrtnike. U ovom vodiču ćemo vam prikazati Nicu iz naše perspektive i usput podeliti savete kako da izvučete maksimum iz putovanja na Azurnu obalu — a da na to ne potrošite pravo malo bogatstvo.

 • Evropa - Norveška

  Detaljni vodič za Oslo — vredi li posetiti glavni grad Norveške?

  Oslo je jedan od onih gradova koje smo jako dugo želeli da posetimo zajedno. Ali eto, nekako bismo tu posetu uvek odlagali zbog previsokih cena u Skandinaviji ili drugih planova za (jeftinija) putovanja. Kada smo ga konačno i videli posle više godina čekanja, utisak nam je bio prilično mlak. Saznajte više o našim utiscima u ovom vodiču.

 • Evropa - Norveška

  Vodič za Bergen — Bože, kakav grad!

  „Bože, kakav grad!” — ovu rečenicu sam nebrojeno puta ponovila prvo šetajući Bergenom, a kasnije i opisujući ga drugim ljudima, jer je teško naći reči koje mogu da opišu mesto koje vam nepovratno ukrade srce na prvi pogled i na kome se osećate kao da na neki način pripadate, čak iako ste ga prvi put sada videli i možda nećete više nikada.

 • Evropa - Švedska

  Vodič za putovanje u Stokholm (sa posetom Upsali)

  ...Naravno da je vredelo ispuniti sebi još jednu ogromnu putničku želju, ali Stokholm je na mene ostavio pomešane utiske — s jedne strane, ovo je jedan veliki, prelepi, sređen grad, pravi kraljevski grad na severu, a s druge strane, lagala bih kad bih rekla da nisam očekivala makar malo više. Više čega? Na to pitanje nemam odgovor — ali mogu vam reći da nije lako pomiriti (velika) očekivanja sa realnošću. 

 • Danska - Evropa

  Vodič za putovanje u Kopenhagen + izlet u Hamletov dvorac

  Ako se pitate da li vredi potrošiti nekoliko stotina evra na par dana u Kopenhagenu, naš odgovor je da, mada naravno zavisi od vaših putničkih prioriteta i afiniteta. Da je grad predivan, stvarno jeste, u rangu sa mnogo popularnijim i posećenijim evropskim gradovima, ali je takođe i papreno skup. Dovoljno skup da smo mi godinama odlagali posetu, uprkos tome što nam je bio „bitniji” od mnogih drugih mesta koja su došla na red mnogo ranije.

 • Andora - Evropa

  Sve što (ni)ste želeli da znate o Andori

  Šesta najmanja država u Evropi, smeštena između Španije i Francuske, Kneževina Andora je poznata po dvema stvarima — turizmu i šopingu. Ova mikro-država godišnje ugosti preko 10 miliona turista, što skijaša i planinara, što onih koji u posetu dolaze zbog izuzetno niskih poreskih stopa. Saznajte više u našem vodiču.