• Evropa - Norveška

  Detaljni vodič za Oslo — vredi li posetiti glavni grad Norveške?

  Oslo je jedan od onih gradova koje smo jako dugo želeli da posetimo zajedno. Ali eto, nekako bismo tu posetu uvek odlagali zbog previsokih cena u Skandinaviji ili drugih planova za (jeftinija) putovanja. Kada smo ga konačno i videli posle više godina čekanja, utisak nam je bio prilično mlak. Saznajte više o našim utiscima u ovom vodiču.

 • Evropa - Norveška

  Vodič za Bergen — Bože, kakav grad!

  „Bože, kakav grad!” — ovu rečenicu sam nebrojeno puta ponovila prvo šetajući Bergenom, a kasnije i opisujući ga drugim ljudima, jer je teško naći reči koje mogu da opišu mesto koje vam nepovratno ukrade srce na prvi pogled i na kome se osećate kao da na neki način pripadate, čak iako ste ga prvi put sada videli i možda nećete više nikada.

 • Evropa - Švedska

  Vodič za putovanje u Stokholm (sa posetom Upsali)

  ...Naravno da je vredelo ispuniti sebi još jednu ogromnu putničku želju, ali Stokholm je na mene ostavio pomešane utiske — s jedne strane, ovo je jedan veliki, prelepi, sređen grad, pravi kraljevski grad na severu, a s druge strane, lagala bih kad bih rekla da nisam očekivala makar malo više. Više čega? Na to pitanje nemam odgovor — ali mogu vam reći da nije lako pomiriti (velika) očekivanja sa realnošću. 

 • Danska - Evropa

  Vodič za putovanje u Kopenhagen + izlet u Hamletov dvorac

  Ako se pitate da li vredi potrošiti nekoliko stotina evra na par dana u Kopenhagenu, naš odgovor je da, mada naravno zavisi od vaših putničkih prioriteta i afiniteta. Da je grad predivan, stvarno jeste, u rangu sa mnogo popularnijim i posećenijim evropskim gradovima, ali je takođe i papreno skup. Dovoljno skup da smo mi godinama odlagali posetu, uprkos tome što nam je bio „bitniji” od mnogih drugih mesta koja su došla na red mnogo ranije.

 • Evropa - Letonija

  Riga — bajkovita prestonica Letonije

  Riga je glavni i najveći grad Letonije, jedne od tri bivše sovjetske republike na Baltiku. Riga je i grad koji turisti i putnici iz naših krajeva nepravedno zapostavljaju — a u koji smo se mi zaljubili na prvi pogled. Pročitajte naš putopis i saznajte zašto definitivno treba nekada da posetite letonsku prestonicu.