Politika privatnosti

Datum poslednje izmene: 18.02.2024.

1. Uvod

Dobrodošli na www.zajednookosveta, blog o putovanjima gde delimo putopise, vodiče, savete i fotografije sa naših putovanja. Vaša privatnost nam je izuzetno važna i posvećeni smo zaštiti vaših ličnih podataka. Ova politika privatnosti objašnjava kako prikupljamo, koristimo i štitimo vaše informacije.

Podaci koje ostavljate na www.zajednookosveta će se koristiti isključivo u svrhu optimizacije vašeg korisničkog iskustva pri interakciji sa našim sajtom. Vaši podaci neće biti predmet zloupotrebe niti će biti prosleđeni trećim licima. Prihvatanjem naše politike privatnost potvrđujete saglasnost sa ovim principima obrade podataka.

2. Prikupljanje i korišćenje podataka

Prikupljamo vaše podatke kako bismo poboljšali vaše iskustvo na našem sajtu. To uključuje:

  • Kolačiće za efikasnu navigaciju i izvođenje funkcija sajta.
  • Google Analytics za analizu posete sajta.
  • Kontakt forme i komentare za direktnu komunikaciju.

Lični podaci koje prikupljamo uključuju vaše ime, email adresu i IP adresu. Ovi podaci se prikupljaju u sledećim situacijama:

  • Vaše lične podatke ostavljate isključivo kada nas kontaktirate. Kada ostavljate komentar na blogu, tražimo vaš email (obavezno), ime (opciono) i automatski prikupljamo vašu IP adresu.
  • Kad god posetite sajt, prikupljamo vašu IP adresu putem Google Analytics i WordPress sigurnosnih dodataka.

Google Analytics nam omogućava da pratimo i analiziramo način na koji koristite naš sajt. Ovo uključuje ali nije ograničeno na praćenje vaših interakcija sa sadržajem sajta, broja poseta, izvora saobraćaja i drugih relevantnih metrika. Svi podaci se anonimiziraju i ne koriste se za ličnu identifikaciju.

3. Korišćenje kolačića

Kolačići su male tekstualne datoteke koje vaš pregledač čuva na vašem uređaju. Koristimo ih da poboljšamo vaše iskustvo na našem sajtu, personalizujemo sadržaj, i analiziramo naš saobraćaj. 

Kategorije kolačića uključuju:

  • Neophodni: Za osnovne funkcije sajta.
  • Funkcionalni: Za deljenje sadržaja i povratne informacije.
  • Analitički: Za analizu interakcije sa sajtom.
  • Performanse: Za poboljšanje brzine i funkcionalnosti.

4. Kako se štite vaši podaci

Vaši lični podaci se čuvaju iza sigurnih mreža i dostupni su samo ograničenom broju lica koja imaju posebna prava pristupa takvim sistemima, i koja su dužna da čuvaju poverljivost tih informacija.

Ne prodajemo, trgujemo, niti iznajmljujemo vaše lične podatke trećim stranama. Vaše informacije koristimo isključivo za unapređenje iskustva na našem sajtu.

5. Vaša prava

Imate pravo na pristup, ispravku, brisanje ili ograničenje obrade vaših ličnih podataka. Takođe, imate pravo da uložite prigovor na obradu vaših podataka i pravo na prenosivost podataka. Da biste iskoristili svoja prava, molimo vas da nas kontaktirate putem kontakt forme ili imejla zajednookosveta@gmail.com.

6. Prihvatanje politike privatnosti

Korišćenjem našeg sajta, prihvatate ovu politiku privatnosti. Ukoliko se ne slažete, molimo vas da ne koristite naš sajt. Promene ove politike biće objavljene na ovoj stranici sa ažuriranim datumom.

Za sve dodatne informacije ili pitanja, slobodno nas kontaktirajte putem kontakt forme ili imejla zajednookosveta@gmail.com.