• Evropa - Rumunija

  Vodič za Bukurešt — itinerer za 2 dana + utisci sa putovanja

  Bukurešt na nas nije ostavio preterano pozitivan utisak — u gradu ima mnogo lepih građevina, širokih bulevara i velikih trgova, ali mnoge građevine su monstruzno velike, gužve u saobraćaju su 5 puta gore nego u Beogradu, a trgovi se nisu mnogo promenili od komunističkog perioda. Pročitajte naš putopis za više informacija.

 • Evropa - Rumunija

  Vodič kroz Transilvaniju (putovanje kolima)

  U Transilvaniji se nalaze gradovi sa očima, kuće i tornjevi koji nepromenjeni stoje stotinama godina, dvorci kakvih nema ni u bajkama, neverovatno lepa i surova priroda i najlepši put u Evropi. Saznajte više o tome šta videti u Transilvaniji i kako organizovati solo putovanje najveću i najmističniju regiju Rumunije.

 • Evropa - Rumunija

  Vodič za Brašov sa posetom Branu & Pelešu

  Brašov je verovatno najčuveniji transilvanijski grad, ne toliko zbog atrakcija u starom gradskom jezgru koliko zbog relativne blizine najpoznatijim rumunskim dvorcima — Branu i Pelešu. Međutim, iako je Brašov zaista odlična baza za obilazak onog najboljeg što Transilvanija ima da ponudi, ovaj grad je i jedan od najlepših u čitavoj zemlji. Saznajte više u našem putopisu.

 • Evropa - Rumunija

  Transfagarašan — najlepši put koji smo izvozali

  Rumunski Transfagarašan je jedan od najzanimljivijih puteva na svetu, poznat po oštrim serpentinama koje presecaju najviše vrhove planine Fagaraš u južnim Karpatima. Saznajte kako izgleda voziti se ovim putem, šta sve usput ima da se vidi, koliko traje vožnja i još mnogo toga.

 • Evropa - Rumunija

  Vodič za Segešvar — rodno mesto grofa Drakule

  Segešvar je mali ali izuzetno posećen transilvanijski grad koji svoju popularnost duguje dvema stvarima — ima jedno od najbolje očuvanih srednjevekovnih gradskih jezgara na svetu i rodno je mesto čuvenog Vlada Cepeša, poznatijeg kao grof Drakula. Saznajte više u našem putopisu.

 • Evropa - Rumunija

  Vodič za Sibinj (Sibiu) — gde kuće imaju oči

  Sibinj je jedan od najposećenijih gradova u Transilvaniji i jedan od najvažnijih kulturnih centara u Rumuniji, a osim što je šetnja Sibinjom šetnja kroz prošlost, ovde ćete videti karakterističnu transilvanijsku arhitekturu, naučiti nešto novo o istoriji i kulturi ovog grada i cele regije — i imati utisak kao da oči koje nikad ne spavaju stalno motre na vas.