Putnički kutak

Wizzair za početnike — uputstvo za kupovinu avio karata 2024

Wizzair je jedan od najpoznatijih low cost avio prevoznika u Evropi koji neretko nudi nerealno jeftine avio karte. Ukoliko nikada niste leteli ovom avio kompanijom i niste sasvim sigurni kako da kupite avio karte, ovde ćete naći odgovore na sva vaša pitanja.

Počećemo vodič sa načinima na koje možete kupiti karte preko Wizzaira, pričati o tome kako naći najjeftinije avio karte do vaše željene destinacije, objasniti korak po korak kako da izvršite rezervaciju i na kraju pokazati i kako da se čekirate online.

U tekst su ubačene slike svakog koraka kupovine avio karata radi lakšeg snalaženja na sajtu Wizzair-a i ažuriraćemo ga svaki put kad ovaj niskobudžetni avio prevoznik promeni nešto u svom načinu poslovanja.

Deo teksta o pronalaženju jeftinih karata i kupovini karata je ažuriran u martu 2024. godine. Deo teksta o čekiranju putem interneta ili aplikacije ćemo ažurirati kada sledeći put budemo putovali Wizzair-om. Generalne smernice o čekiranju vam mogu biti od pomoći, ali tačni koraci u vodiču se možda razlikuju od koraka na sajtu ili u aplikaciji.

Šta treba znati pre kupovine avio karata

Postoje tri načina da kupite karte preko Wizzaira:

 1. Online, putem zvaničnog sajta avio kompanije
 2. Putem Wizzair aplikacije
 3. Pozivom korisničkog centra

Ono što je bitno da znate da su prve dve opcije besplatne, ali ukoliko želite da kupite kartu ili doplatite usluge preko korisničkog centra, za svaki minut razgovora ćete platiti 60 RSD.

Na sajtu kompanije je navedeno i da za pozive sa mobilnih mreža mogu da važe skuplje tarife. Osim toga, ukoliko putem korisničkog centra kupujete uslugu koja je dostupna putem interneta (kao što je kupovina karata), Wizzair će vam naplatiti naknadu u iznosu od 1,850 RSD (zbog čega nikako ne preporučujemo ovu opciju).

Kontakt telefon korisničkog centra u Srbiji.

Jasno je dakle da je najbolje da sami kupite avio karte putem interneta ili aplikacije i da ne kontaktirate korisnički servis ukoliko nemate problem koji drugačije ne može da se reši.

Link za skidanje Andorid aplikacije 

Link za skidanje iOS aplikacije 

Potpuno je bezbedno kupiti avio kartu preko zvaničnog sajta Wizzaira i ne treba da brinete da će neko zloupotrebiti vaše podatke ili vam skinuti sav novac ako za usluge plaćate debitnom ili kreditnom karticom.

Kako naći jeftine avio karte

Kao što smo već rekli, Wizzair nekad nudi avio karte po nerealno niskim cenama. Međutim, cene karata su ponekad i prilično visoke.

Ukoliko imate tačno određene datume putovanja, cena koju vidite za izabrani datum je cena koju ćete morati da platite. Na naslovnoj strani sajta ćete imati polje za pretragu letova, gde ćete izabrati destinaciju i datume.

Naslovna strana Wizzaira odakle možete birati letove.

Sa druge strane, ako ste fleksibilni sa datumima, mnogo je veća verovatnoća da ćete naći jeftine avio karte.

Da biste našli najjeftinije karte do destinacije, savetujemo da pretragu započnete na stranici Pretraživač cena i ukucate mesto odakle polazite i mesto na koje želite da putujete. Da dođete na stranicu Pretraživač cena, u gornjem meniju kliknite na Isplanirajte.

Kada otvorite ovu stranicu, Wizz će vam pokazati najjeftinije letove u narednih 6 meseci.

Prikaz najjeftinijih letova u narednih 6 meseci.

Ako hoćete da vidite najjeftinije cene za određenu destinaciju, u polju Odredište izaberite destinaciju koja vas zanima.

Izaći će vam kalendarski pregled letova do izabrane destinacije. Ovde ćete osim cena za svaki datum videti i najbolju, tj. najjeftiniju cenu za određeni mesec (najjeftinija cena će biti označena zvezdicom).

Odmah pored ćete naći i cene za suprotni smer, tj. povratni let, tako da možete brzo i lako da iskombinujete najjeftinije cene karata za datume koji vam odgovaraju.

Ono što je još dobro kod traženja karata putem stranice na kojoj se vidi red letenja jeste što možete i da vidite u koje doba su letovi. Da vidite vreme letenja, samo omogućite funkciju Prikaži termine polazaka (u desnom uglu, odmah iznad kalendara za povratni let).

Online kupovina avio karata

Ukoliko morate da putujete na određen datum, kao što smo rekli, pretragu započinjete na glavnoj strani sajta tako što ćete ukucati destinaciju i datume kada letite i kada se vraćate. Ukoliko je datum na kalendaru obojen u sivo, to znači da taj dan nema letova. Na početnoj strani birate i broj putnika.

U kalendaru vidite kojim danima Wizz leti do određene destinacije.

Ukoliko je sve u redu sa vašom pretragom, vreme je da kliknete na dugme Pretraži.

Ukoliko ste fleksibilni sa datumima, u kalendaru na stranici Pretraživac cena treba da označite datume koji vam odgovaraju i da kliknete na dugme Počnite sa rezervacijom.

Bez obzira da li ste u glavnom pretraživaču upisali datume ili ste našli povoljan let preko stranice Pretraživač cena, sada ćete doći na identično mesto na stranicu gde birate svoj let. U isto vreme će vam se automatski u drugom prozoru otvoriti sajt Booking.com gde možete da rezervišete smeštaj i dobijete 5% od cene rezervacije nazad u vidu Wizzair kredita.

Stranica na kojoj su letovi za datum koji ste izabrali.

Na ovoj stranici ćete videti datume koje ste izabrali i za odlazni i povratni let. Međutim, neće biti prikazan samo taj dan nego čitava nedelja, tako da i ovde možete da se predomislite za datum putovanja ili povratka.

Ukoliko ste zadovoljni sa datumima, sledeće što treba da uradite jeste da kliknete na dugme Izaberite da biste izabrali paket koji hoćete da kupite. Ukoliko ste član Wizzair kluba, onda treba da kliknete na dugme Izaberite iznad koga je logo Wizzair Discount Club i da odatle birate paket.

Ovde ćete moći da birate između tri tipa avio karata. Videćete cenu za svaki paket zajedno sa svim uslugama koje uključuje. Zapamtite samo da ćete većinu dodatnih usluga moći da kupite u sledećim koracima, tako da nema potrebe da odmah izaberete skuplje avio karte npr. zbog prtljaga.

Kada izaberete plan koji vam odgovara za odlazno putovanje, vreme je da uradite isto i za povratni let. Mi smo za primer ovde izabrali najjeftinije avio karte, dakle plan samo sa jednim komadom ručnog prtljaga.

Nakon što sve izaberete, na ekranu će se pojaviti sve informacije u vezi sa izabranim letom. Ovde ćete već moći da dokupite skuplji plan i dodatne usluge poput zaključavanja cene na nekoliko dana ukoliko vam treba još malo vremena da razmislite da li hoćete da kupite te karte. Naravno, i ovo se plaća, kao i sve dodatne usluge kod Wizzaira.

Ako sve izgleda u redu, nastavljate dalje na sledeću stranu, gde treba da popunite osnovne podatke o putnicima: ime i prezime (prezime nikada ne pišete sa kvačicama), pol i da li vam treba pomoć na aerodromu. Osim popunjavanja ličnih podataka, ovde treba i da odlučite kakav tip prtljaga želite da ponesete.

Prvo što treba da odlučite jeste da li birate prtljag za oba pravca. Imajte u vidu da je ovo polje već čekirano. Zatim možete da izaberete da li želite da dokupite za čekirani prtljag. Imate 4 opcije na raspolaganju 10kg, 20kg, 26kg i 32kg.

Ukoliko ne želite čekirani prtljag, označite polje Ne želim čekiranu torbu. Ovde ćete imati opcije i za sportsku opremu.

Ispod ćete videti opcije za ručni prtljag. Ukoliko vam je besplatni prtljag premali, možete doplatiti Wizzair Priority i tako uneti još jednu torbu ili ranac u kabinu aviona.

Opcije za kabinski prtljag.

Ako vas putuje više, sada treba isto ovo da popunite i za druge putnike.

Ako sve izgleda kako treba, možete nastaviti dalje. Sada ćete morati ili da se ulogujete u svoj nalog ili da ga napravite ukoliko ga već nemate.

Ako nemate nalog, treba da upišete ime i prezime, datum rođenja, pol, broj telefona, email, lozinku i nacionalnost.

Ako nemate Wizz nalog, sada treba da ga napravite.

Ukoliko već imate nalog, samo treba da ukucate svoj mejl i izabranu lozinku i da kliknete na polje Prijavite se.

Ako imate nalog, ulogujte se.

Sada ćete doći na stranicu gde možete da izaberete sedišta. Wizzair će vam preporučiti sedišta za određenu svotu novca, ali možete i da preskočite preporuku klikom na dugme Odaberite sedište kasnije.

 

Pretposlednja strana je mesto gde možete da kupite razne dodatne usluge od kojih vam u principu skoro nijedna nije neophodna. Možete da dokupite:

 • Wizz Priority (ovo može biti korisno ako vam treba još jedna ručna torba).
 • Automatsko čekiranje.
 • Čekiranje na aerodromu.
 • Parkiranje na aerodromu.
 • Iznajmljivanje automobila na destinaciji.
 • Aerodromski prevoz.
 • Brzu traku bezbednosnog punkta
 • Ekskluzivni salon.
Samo deo usluga koje Wizz želi da vam proda.

Wizz ne bi bio Wizz kada ne bi još nešto pokušao da vam proda! Na sledećoj stranici možete da kupite članstvo u Wizzair Discount Club-u.

Da biste preskočili ovu kupovinu, morate da klkinete na dugme na kome piše da ne želite da uštedite (kako su samo vickasti).

Na kraju dolazite do stranice za plaćanje. Prvo treba da unesete lične podatke – ime i prezime, email, adresa, grad, poštanski broj i država. Sledi unos načina plaćanja. Ukoliko imate vaučer ili promo kod, ovde možete da ih unesete. Ako nemate, treba da popunite polja u vezi sa karticom kojom ćete platiti – broj kartice, ime vlasnika kartice, datum važenja kartice i CVC broj.

Alternativno, možete platiti bankovnom doznakom, s tim da je jedina ponuđena opcija Unicredit banka.

Kada popunite sve na ovoj stranici, još je ostalo da kliknete na polje Platite i rezervišite odmah. Nakon par sekundi, dobićete potvrdu da je vaša karta kupljena. Potvrda će vam stići i na email adresu.

Wizzair online čekiranje

Ukoliko niste doplatili za uslugu čekiranja na aerodromu, moraćete da se čekirate za let putem interneta. Ako to ne uradite online, platićete naknadu za čekiranje na aerodromu.

Ono što treba da znate jeste da možete da se čekirate od 30 dana pa sve do 3 sata pre planiranog dana putovanja ukolko ste platili rezervaciju sedišta tokom kupovina karte. Ako niste izabrali sedište, čekiranje je moguće od 24 sata pre leta. Ukoliko doplatite za auto čekiranje, bićete automatski čekirani za let 50 sati pre planiranog vremena polaska, nakon čega će vam na mejl stići boarding pass.

Opcije za čekiranje.

Bitno je napomenuti da morate posebno da se čekirate za svaki smer, dakle jednom za odlazni i jednom za povratni let. Dobra vest je da će vam Wizzair poslati obaveštenje na mejl onog trenutka kada možete da se čekirate.

Podsetnik da je vreme za čekiranje.

Možete da se čekirate ili preko zvaničnog sajta Wizzaira ili putem aplikacije. Ako završite čekiranje na sajtu, treba da isprintate svoj boarding pass i pokažete ga na aerodromu. Ukoliko imate Wizzair aplikaciju, boarding pass ćete imati na telefonu i nema potrebe da ga štampate.

Da biste se čekirali putem sajta, treba ili da kliknete na polje Čekiranje i rezervacije. Možete i da se prijavite u svoj nalog i odatle krenete čekiranje. Takođe možete kliknuti i na link koji će vam stići zajedno sa obaveštenjem za čekiranje.

Kliknite ili na duge Čekiranje i rezervacije ili Prijavite se.

Ukoliko na sajtu kliknete na dugme Čekiranje i rezervacije, iskočiće vam prozor u kome treba da popunite šifru potvrde, tj. šestocifreni broj koji možete naći na vašoj karti i vaše prezime.

Čekiranje putem šifre na vašoj rezervaciji.

Alternativa je da se prijavite na vaš Wizzair nalog, ili iz ovog prozora ili da kliknete na polje prijavite se pored polja čekiranje i rezervacije.

Napomena: Koraci koji slede nisu ažurirani kad i ostatak teksta jer ne možemo da prođemo sve korake bez važeće rezervacije. Slike ispod (i u odeljku za čekiranje putem aplikacije) ćemo ažurirati kada sledeći put budemo putovali Wizzair-om. 

Kada se prijavite, videćete sva vaša predstojeća putovanja. Da bi se čekirali, treba da kliknete na polje Detalji ispod leta.

Čekiranje putem vašeg naloga na sajtu Wizzaira.

Sledeće što ćete videti jeste da li vam je uopšte dostupno čekiranje ili morate još da čekate. Ako letite za manje od 30 dana i imate rezervisano sedište, slobodno nastavite dalje.

Stranica na kojoj ćete videti da li možete da se čekirate.

Ako vam je let za manje od mesec dana i niste doplatili za izbor sedišta, Wizzair će vam dozvoliti da kliknete na polje za čekiranje i onda tražiti od vas da rezervišete sedište. Ako nećete da doplatite sedište, vratite se nazad na ovu stranicu 24 sata pred let.

Ukoliko niste dokupili sedište i pokušate da se čekirate ranije (od 30 dana pre leta), Wizzair će vam opet ponuditi da izabere sedište.

Da biste dovršili čekiranje, treba da označite putnike koje hoćete da čekirate (svi putnici će automatski biti označeni) i možete i da dokupite dodatne usluge, sve one koje vam je Wizzair već nudio pri kupovini karte. Zatim treba da unesete podatke sa putnih isprava. Kada pročitate i šta je zabranjeno uneti u avion, završili ste čekiranje.

Ovako izgleda boarding pass.

Wizzair čekiranje putem aplikacije

Čekiranje putem aplikacije je skoro identično kao i čekiranje putem sajta, možda zapravo i malo lakše. Kada uđete u aplikaciju, videćete podatke o vašem letu i ukoliko je moguće da se čekirate, pojaviće vam se dugme Check in now.

Vreme za čekiranje.

Baš kao i na sajtu, sledeći korak je da označite putnike koje želite da čekirate. Svi putnici koji su na vašoj rezervaciji će automatski biti označeni.

S obzirom na to da su putnici odmah označeni, sve što treba da uradite jeste da kliknete na dugme Next.

Ukoliko poput nas niste doplatili za rezervaciju sedišta, sada ćete moći da dokupite ovu uslugu ili pređete na sledeći korak. Ako ne želite da platite dodatno za izbor sedišta, treba kliknuti na dugme Proceed with random seats.

Wizzair vas opet pita da li želite da doplatite za sedišta. Ukoliko ste već platili za ovu uslugu, ovaj korak vam se neće pojaviti.

U narednom koraku možete da doplatite još prtljaga ili prioritetno ukrcavanje. Ukoliko ne želite ove usluge, samo skrolujte stranicu do kraja i klkinite na dugme Next.

Sada možete da dodate još jedan ili više komada prtljaga ili da se odlučite za Wizzair Priority.

Nakon što ste završili sa izborom sedišta i dodatnih usluga, vreme je da proverite ili izmenite podatke iz pasoša.

Sva polja su automatski popunjena na osnovu podataka iz Wizzair naloga.

Peti korak je samo da opet proverite podatke iz pasoša. Ukoliko je sve u redu, treba da kliknete da se slažete sa Wizzairovim uslovima poslovanja.

Ako su svi podaci dobri, skrolujte dole i videćete dugme Confirm na koje treba da kliknete da idete dalje.

Peti i poslednji korak je da pročitate spisak predmeta koje ne smete da unesete u avion. Da biste završili čekiranje, neophodno je da kliknete na dugme Accept & Continue.

Na kraju ćete dobiti potvrdu da ste se uspešno čekirali. Kao što vidite na slici ispod, Wizzair nas je ovaj put razdvojio zato što nismo hteli da doplatimo za sedišta.

Iako nas je Wizzair razdvojio, ipak smo sedeli zajedno jer avion iz Liona nije bio pun.

Kada kliknete na dugme Show boarding cards, videćete svoj boarding pass. Takođe ćete moći da mu pristupite iz aplikacije i kada ste offline. Na aerodromu je potrebno samo da otvorite stranicu gde se nalazi vaš boarding pass i pokažete ga aerodromskom osoblju koje će skenirati bar kod na kontrolnim punktovima.

Evo kako izgleda boarding pass u Wizzair aplikaciji.

I to bi bilo to! Ako vam se sviđa naš sajt, zapratite nas na Instagramu. Hvala na čitanju  do sledećeg teksta!

149 Komentara na “Wizzair za početnike — uputstvo za kupovinu avio karata 2024

   1. Zdravo, imam nejasnicu u vezi cekiranja prtljaga. Da li treba da štikliram prtljag od 10 kg ako hocu samo rucni prtljag ili ne? Da li je obavezno cekiranje prtljaga? Hvala!

    1. Ne, ako hoćete samo ručni, onda u delu za prtljag treba da čekirate: I don’t want a checked-in bag.

     1. Ok, a rucni prtljag je do 10 kg, jel tako? To je onaj mali kofer koji prolazi

     2. Tako je, može mali prtljag do 10kg, dimenzija 40 x 30 x 20 cm.

 1. Sve je odlično, ali je i to koplikovano za laike, čekiranje na aerodromu, a ja nemam ni štampač ni pametni telefon

  1. Da, ima tu dosta koraka, samo pratite uputstvo. A uvek možete da prebacite karte na USB i odete da ištampate. Iz našeg iskustva, svaki hotel će vam besplatno ištampati povratnu kartu, samo je bitno da je imate na mejlu.

   1. Pozdrav,
    Znate li neki kontakt telefon wizz air ili mejl adresu? Kontakt telefon na zvanicnom sajtu ne funkcionise .
    Imaju li negde kancelariju,predstavnistvo?

    1. Nemaju predstavništvo. Mi smo ih nedavno zvali na broj koji piše u članku iznad: 0900 232 321

     1. Dobar dan pre svega zelim da otkazem let sta se tada desava koliko dana u napred i koliki procenat ostaje kompaniji a koliko se meni refundirs

  2. Interesuje me kako platiti kartu sa Wizz računa, nema opcije za plaćanje sa Wizz računa. Pozdrav

 2. cao imam jedno pitanje, uzela sam automatsko cekiranje u oba pravca, sto znaci da odmah idem na ukrcavanje ali sad sam procitala da mi koji nemamo eu pasos moramo na cekiranje zbog provere dokumenta, sad me to zbunilo. gde idem,sta radim? pozz

  1. Ćao Kaća,
   Automatsko čekiranje znači da si se prijavila na let. Međutim, to ne znači da automatski ideš na boarding gate. Ako ti u mejlu piše da moraš da ideš na šalter, onda je najpametnije i da odeš na šalter. Srećan put! 🙂

 3. Super članak, ali mene zanima ako nisam iazbrao sjedista, znaci karte ce nam stici 48h prije leta? I da li ih je potrebno istampati ili damo imati bar code na telefonu?
  Jer malo mi je to glupo kod njih, da cim sam izvrsio uplatu ne stignu karte. 🙂

  1. Ćao Dejane, potvrda da ste kupili karte će vam stići odmah nakon kupovine, a boarding pass dobijate 48h pre leta, nakon što se čekirate za let. Boarding pass morate ili ištampati ili imati na telefonu (na nekim aerodromima još uvek nema mašina za skeniranje boarding passova sa telefona, mada ih je sve manje).

 4. Dobar je,
  Opširan , ali je zahtevna i procedura.

  A kako dobiti fakturu (invoice) za kompaniju koja placa let zaposlenom?

 5. Pozdrav, ako može malo pomoći, kad se dodje do plaćanja, unesu svi podaci sa kartice, plaćanje se karticom može izvršiti istog trena?

  Kad se plati, stigne na mejl potvrda da je karta kupljena, jel se tu nalazi kod koji se kasnije upisuje kod čekiranja? Ako rezervacija sadrzi dvije osobe, čekiranje se vrsi za svaku pojedinačno, jel u tom mejlu koji se dobije nakon plaćanja bude kod za obje osobe.
  Za sam put, šta je potrebno isprintati samo tu kartu koja se dobije nakon čekiranja ne treba ova prva potvrda koja se dobije pri plaćanju?

  Prvi je put pa više toga pitam.

  1. Popunjavam za povratnu kartu. Traže podatke o vizi ili boravišnoj dozvoli, a u pitanju je bezvizni režim .. da li da čekam da odem , pa će tamo lupiti neki pečat sa podacima ili šta drugo ?

   1. Na sajtu Wizza piše da ukucate xxxxx ako ne treba viza. Međutim, nama ovo nije uspelo kad nam je sistem tražio da ukucamo broj vize za putovanje u Nicu ove godine. Na kraju smo problem rešili tako što smo zvali korisničku službu koja nam je besplatno aktivirala dodatak za čekiranje na aerodromu u oba pravca.

 6. Pozdrav. Uputstvo je odlično. Molim za odgovor kada završimo čekiranje, kada kliknem da preuzmem kartu za ukrcavanje, daje mi poruku da “ovo nije karta za ukrcavanje“ i da se javim na šalter?
  U opcijama sam odabrala i doplatila automatsko čekiranje. Da li će mi karta stići na mail i kada?

  1. Hmmm, čudno. Mi smo uvek samo štampali kartu koja nam je stizala na mejl odmah po kupovini i sa njom se čekirali (pošto se za ištampanu kartu dodatno plaća). Međutim, moguće je da su se stvari promenile zbog korone i da vam zato traže da prvo odete na šalter.

   NAKNADNA DOPUNA: Ako dobijete mejl u kome piše This is not a boarding pass ili Ovo nije karta za ukrcavanje, to samo znači da morate da odete na šalter po boarding pass, odnosno ne možete da preskočite šalter i krenete na obezbeđenje.

 7. Pozdrav, imamo isti problem kao majastefanivan, sve smo odradili po uputstvu ali nas obaveštava da karta nije validna. Nismo skenirali negativan test jer sutra pre puta radimo. Jel zna neko jel to sve ok? Hvala

  1. To je 100% zbog testa, što znači da morate da odete na šalter da se čekirate i tamo pokažete sve što vam traže za ulazak u zemlju.

 8. Kupili smo karte za Paris sa mestom polaska iz Rumunije jer je cena bila bas drasticno niza u odnosu na ostale aerodrome koji su u nasoj blizini, e sad… u medjuvremenu je pojeftinila karta za let iz Sofije do Pariza koji nama kao opcija vise odgovora pa me zanima da li je moguce zameniti vec kupljene karte za druge. U delu rezervacije imam opciju „Izmeni“ i kada kliknem mi nudi opcije „Promenite Let“ i „Otkazite let i refundiracemo iznos na WIZZ racun“ pa ako moze molo pojasnjenje oko ovih opcija 🙂

  1. Rezervaciju možete da izmenite uz naknadu, a ako imate opciju da otkažete let i dobijete pun iznos nazad, onda svakako to možete da uradite i da kupite jeftinije karte.

 9. Pozdrav,

  Da li Wizz air ima tendenciju da snizi cene leta sto je datum blizi, naravno uz pretpostavku da se let nije popunio?

  Hvala unapred!

  1. Niko to ne može sa sigurnošću da vam kaže, ali mi smo primetili da su karte uglavnom skuplje što je bliži dan polaska (pogotovo ako gledate oko praznika i za vreme letnje sezone).

  1. Ulogujte se u svoj Wizz nalog i tamo ćete naći rezervaciju. Proverite i da li je mejl možda slučano završio u spamu.

 10. Zdravo! Osoba 1 je uradila rezervaciju za osobu 2. Osoba 2 se sama chekira preko wizz aplikacije. Da li osoba 1 može da vidi podatke iz chekiranja pošto ima kod karte? Hvala

  1. Mislim da možete da vidite, ali ne znamo sa sigurnošću. Ako ne vidite ništa kada se ulogujete na svoj Wizz nalog, onda verovatno ne može.

  2. Kupila sam kartu kod Wizeir platila platnom karticom.Nije mi stiglo na e-mail obaveštenje,od banke samo da sam platila kartu.Kada ću dobiti obaveštenje od Wiz da sam kupila kartu?Nije u nepoželjnih pošti…

   1. Ako imejl nije stigao posle posle nekog vremena i nije u spamu, možda neće ni stići. Karte svakako možete da nađete u svom Wizz nalogu, a ukoliko ih ne vidite tamo, onda najbolje da pozovete korisničku podršku.

 11. Da li je sat vremena dovoljno da se prodje kontrola i ukrca na avion? Uradila bih online cekiranje.

  1. Na aerodrom uvek treba doći oko 2 sata ranije. U teoriji je sat vremena dovoljno, ali nikad ne znate koliki redovi će biti kod sigurnosnih provera.

 12. Zdravo,
  U slučaju da je let pomeren dva sata, da li se pomera i vreme čekiranja i uzimanja boarding passa?
  U mejlu koji sam dobila kao obrazloženje, piše da se šalteri za čekiranje zatvaraju po prvobitnom rasporedu, pa mi zato nije jasno da li zaista da dolazimo toliko ranije?

  Imam isti slučaj kao gore naveden, u odeljku u aplikaciji gde se preuzima Boarding pass, stoji mi “Ovo nije boarding karta”, a karte mi uopšte nakon kupovine nisu stigle na mail. Let je danas, ja sam nas online čekirala pre neki dan, a takodje i piše da je sve plaćeno i da su svi putnici čekirani.
  Oprostite na opširnom pitanju, ne znam više kome da se obratim.
  Hvala unapred